"İlk acı biberle başladı" İlk turşu denemesinin soslu acı biber turşusu olduğunu anımsatan Hazar, “Şuan 237 turşu sayısına ulaştım. Anadolu’daki turşu geleneğimizi devam ettiriyorum. Eskiden küplere elma, armut, lahana, salatalık ne varsa atılır ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkardı. En büyük özelliğim bu kadar çeşidin yanında hiç kimyasal madde kullanmadım. Bundan sonrada kullanmayacağım. Eğer kimyasal madde kullansam seri üretime geçip, işletmemi daha da büyütürdüm. Evlerimizde yediğimiz annemizin turşusu gibi turşularım ilgi görüyor” ifadelerine yer verdi. "Bıldırcın yumurtası" Hamsi, sardalya, yumurta, bıldırcın yumurtası,ahtapot, sarımsak gibi değişik turşuları olduğunu ifade eden Hazar, “Bıldırcın yumurtası bir ay içinde yemeye hazır olur. Astıma iyi gelir. Tadı peyniri andırır. Bu turşumuza da ilgi yüksek. Haşladığımız yumurtaları, kabukla kuruyoruz. Turşu aramasını ekliyoruz ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Her turşunun ayrı bir faydasının olduğunu düşünüyorum” dedi. "İlgi büyük" Antalyalıların turşularına büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Hazar, Rusların ahtapot ve lahana turşusuna rağbet gösterdiğini belirtti. Hazar, erik ve çağla turşusuna Konya, Burdur, Isparta’dan hamile kadınların ilgisinin olduğunu ifade etti. "Ejder meyvesi turşu oldu" Hazar, son dönemde popüler olan ve haziran aralık ayları arasında yetişen ejder meyvesini de turşu koleksiyonuna ekledi. 237 turşusunun ejder meyvesi olduğunu vurgulayan Hazar, “Bu meyvenin içeriğinde c vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum var, bağışıklığı yeniliyor. Vücut direncini artırıyor. Onunda turşusunu kurduk. Bu meyve belirli aralıklarla yetişiyor. O meyveyi bulamayanlar için bizde turşusu olacak. 15 gün içinde turşusunun olgunlaşmasını bekliyorum” diye konuştu.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!