İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar konu hakkında yaptığı açıklamada, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 1 Temmuz 2015'e kadar kasaplara süre tanındığını söyledi. Tebliğe göre, 1 Temmuz’dan itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildiğini belirten Rüzgar, kasapların markasız, açıkta kıyma, kasap sucuk ve köfte satamayacağını dile getirdi.Kasapların müşteri isterse o anda kıyma veya köfte hazırlayabileceğini, ifade eden Rüzgar, kasapların önceden markasız açıkta kıyma ve köfte hazırlayarak tezgahında bulunduramayacağını söyledi.
"BU KONUDA KİMSEYE TAVİZ VERMEYİZ"
İlçe Müdürü Rüzgar yeni tebliğin sağlıklı bir şekilde uygulanması için et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetimleri arttırdıklarını belirterek, bu konuda kasap esnaflarının da üzerine düşen görevi yerine getirmelerinin istedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, daha kaliteli ürünlerin tüketicilere ulaştırılması ve tüketicinin yanıltılmasının önlenmesi amacıyla et ve et ürünlerinde önemli değişiklikleri hayata geçirdiğini kaydeden Rüzgar,”Bu konuda kimseye taviz vermeyiz. Tüm kasap esnaflarımız kendi üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirsin. Denetimlerde, yeni uygulamanını sağlıklı bir şekilde yürümesi için gıda denetçilerimiz, bu konuda daha hassas çalışmalar yapacak” diye konuştu.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!